סיר לבישול/ריפוי איטי


02 Dec

לאחרונה אני מתחילה להבין שאני קצת "דפוקה" ולא אני לא יורדת על עצמי ,אני מגלה את עצמי ..

בתוך המילה דפוקה מסתתרת המילה פקודה ..האוטומט שאומר סכנה.

אז הנה אמת, כולנו דפוקים בצורה זו או אחרת

ואולי השורש מתחיל בכך שאנחנו דפוקים  בזה שאנחנו חושבים שאנחנו דפוקים.

והנה המילים מתחילות לשחק ולזוז

דפוק

דפוקים

דפק

פקד

הופה !!!

איזה פקודה אנחנו נותנים לעצמינו לגבי עצמנו !!

את זאת הדפוקה?

מגלה מחדש מקומות ואזורים בתוכי כאלו שהיו מוסתרים כאלו שהיו מכוסים עם שכבות של פחד שכיסו על כאב. שומרים עליו (על הכאב) ועליי מכל משמר, שלא יכאב שלא ארגיש ..

אני אומרת דפוקה כי אני מזהה "שהדפיקות" העיקרית שלי היא שאני מאמינה לפחדים שלי ולא ללב שלי.

אז לומדת לאט לאט עם הרבה חמלה הרבה סבלנות להאזין לפחדים לתמוך בהם ובמקביל לפתח את האמון שלי בלב שלי.

במילים אחרות לחזק את האמון שלי בעצמי.


בהילינג שקיבלתי בטיפול ביום ראשון הרגשתי שאני נשרפת מבפנים ..אחד הטיפולים הפחות נעימים שחוויתי אבל גם אחד החשובים ..

זה הזכיר לי קצת את הרגעים בהם אתה כותבת מכתב כעס.. תחושה של רתיחה, שופכת על הדף את הכל מבלי לעצור מבלי לחשוב ובסיומו שורפת אותו ונותנת לאנרגיה שלו להישרף .. התמרה של אנרגיות.

זה גם מה שהתרחש בגופי (כך אמר לי מרלין) התמרה של אנרגיה, אמונות ישנות לגבי עצמי מפנות את מקומן לכאלו חדשות.

בדרך חזרה הביתה מתל אביב שוחחתי מעט עם מרלין. הוא דיבר איתי על הבשלה ועל זמן התבשלות.

צמיחה וגדילה זקוקים לבישול איטי או אפיה בחום נמוך ולאורך זמן.. זה כמובן תלוי במה שאתם אוהבים מבושל או אפוי. (חיוך עולה בתוכי, איך הכל בסוף מגיע לאוכל, ומיד עונה נו טוב ככה זה מסע חיי נשמה במאנצ')

בכל מקרה ההבשלה היא הגשר בין נקודה אחת לנקודה השניה ..על הגשר הזה פוגשים רגשות שונים שעוזרים להתקדם, עבור חלק מהם נדרשת עצירה ותמיכה גדולה יותר בקשו תמיכה ועזרה בחלקים אלו.

ישנה חשיבות גדולה להתבשלות איטית של הדברים ככה המנה טובה יותר והטעמים שלה עמוקים יותר.

התבונני בעצי פרי הוא אמר ..התבונני בהבדל בין פרי שהינו בוסר לזה הבשל. כמה השקעה וגם השקייה נדרשת.  וכעת דמייני את טעמו של פרי בשל כמה טעים הוא ומספק.

שוחחנו על אוכל על אפיה אבל לא רק, שוחחנו על שפע של רעיונות, על תהליכים טיפוליים. ועל השנה החדשה שעומדת בפתח וכמו שכתבתי בפוסט הקודם.

שנת 2020 דאגה להפוך את האדמה לחשוף ולאפשר לדברים לעלות על פני הקרקע. שנת 2021  הולכת להאיר עליהם, כעת הגיע הזמן להאיר על מקומות חשוכים אלו כדי לרפא אותם וזאת כאמור נעשה באמצעות אור וחום.

אור וחום הם חלק חשוב בתהליך ההבשלה.

וכעת הלכתי להתבשל בישול איטי בכך 😉😁

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.